Je hebt ze vast weleens zien lopen op een evenement of festival. Die mannen en vrouwen in crewkleding. Om een evenement perfect te organiseren is er voor, tijdens en na het evenement veel ondersteunend personeel nodig. Maar… wat doen deze mensen nou eigenlijk, wat moet je voor die baan kunnen? Hoe ziet een gemiddelde crewdag eruit?

Sitecrew wat houdt dat eigenlijk in?

De sitecrew is voor en na het evenement betrokken. De crew arriveert als eerste op locatie en vertrekt pas als al het werk gedaan is. De sitecrew wordt voor verschillende werkzaamheden ingezet. Van kabels trekken, banners ophangen, barren inrichten, bewegwijzering plaatsen, en hekwerk en barriers plaatsen, tot bevoorrading van kassa-units, horecapunten en merchandise stands. De sitecrew zorgt ervoor dat de site goed en veilig is ingericht. Waardoor het evenement, wat dat betreft, soepel verloopt. Na het evenement zorgt de sitecrew ervoor dat het event weer netjes wordt afgebouwd. De crew werkt volledig zelfstandig, óók aan de hand van tekeningen. Geen klus te zwaar! Werkzaamheden: Bevoorrading doen - Afrastering plaatsen - Bewegwijzering plaatsen - Banners ophangen.

Schrijf je nu in als Sitecrew!

Werken op elk evenement

Geen evenement te groot en geen uitdaging te klein. Onze sitecrewleden halen een groot gedeelte van hun plezier uit het tevreden stellen van de opdrachtgever. Zoals het op tijd en correct uitvoeren van de klus. Voor iedere klantvraag staat de crew klaar. Van Lowlands tot bloemencorso, van zakelijk tot publieksevenement. De sitecrew staat klaar om aan de slag te gaan.

Waar blinkt sitecrew in uit?

Naast een gezonde actieve werkhouding en goede werklust moet je als crewlid goed zelfstandig kunnen werken in teamverband. Want een sitecrewlid werkt altijd, met eigen opdrachten in teams, daar ligt een groot gedeelte van de kwaliteit en snelheid van het werk van de sitecrew. Er moet veel getild, gemonteerd en creatief opgelost worden. Daarom is het noodzakelijk dat je goed met je handen kunt werken en handig bent met gereedschap. Het is een pré als je een VCA certificaat bezit. Ervaring met het hanteren van handgereedschappen, certificaten manitou en voor een verreiker zorgen ervoor dat je de functie krijgt die bij je past.

Een sitecrew-opdracht is intensief werk verzetten, in een korte periode en vaak met fantastische ervaringen die je nog jaren onthoudt. “Daarom zorg ik er altijd voor dat ik ‘s middags bij de briefing super uitgeslapen ben. Dan krijgen we namelijk precies te horen wat we gaan doen die avond en nacht, tijdens de zogenaamde toolbox- en veiligheidsmeeting. Je krijgt te horen wie je teamleider is, wie je teammaten zijn, je krijgt informatie over je opdracht, het calamiteitenprogramma, de lunchtijden en je krijgt eventueel aanvullend gereedschap uitgedeeld. Als de taken, materialen en functies duidelijk zijn, kunnen we van start. Voor en na het evenement doen we met z’n allen de klussen en zorgen we ervoor dat onze opdracht feilloos uitgevoerd is. Na afloop van ons werk melden we ons weer bij het staff meetingpoint om onze gewerkte uren in te dienen. Waarna we met een rijke ervaring en voldaan gevoel naar huis gaan. Op naar de volgende sitecrew-opdracht!

“Ik zorg ervoor dat mijn opdracht feilloos uitgevoerd is,”
- aldus Raymond

Alvast wat sitecrew vragen en antwoorden

Dat kan. Het ligt heel erg aan wanneer jij beschikbaar bent en welke evenementen er op dat moment zijn. We houden bij waar je hebt gewerkt en proberen jouw ervaringen van dat evenement opnieuw bij hen in te zetten.
Naast je PBM (Persoonlijke Bescherming Middelen) neem je je eigen materiaal mee. Bijvoorbeeld een scaff-ratel, boor/ schroeftol, hamer. Mocht je die nog niet hebben dan heeft Just Flex deze voor je beschikbaar. Afhankelijk van je certificaten en de opdracht, werk je op een manitou, verreiker of hoogwerker.
Deze baan wordt afgeraden bij blessures. Omdat het fysiek zwaar werk is.
Werktijden verschillen enorm in de festival- en evenementenbranche. Je maakt vaak lange dagen. Vaak overdag, maar ook ‘ s avonds of ‘ s nachts.
Verdiensten zijn conform de cao van de opdrachtgever. En worden o.a bepaald door leeftijd, ervaring, aantal gewerkte uren en afspraken met de opdrachtgevers. Uiteraard altijd alles in overleg met jou als sitecrewlid.
Dat kan. Als ook hij voldoet aan de skills die je nodig hebt. Wil je graag met een vriend samenwerken, dan kunnen we daarnaar kijken. Houd er wel rekening mee dat dit niet altijd lukt.